Thursday, October 21, 2010

~Tangisan KeGeMBiRaAn~

Dear Blog,

Assalammualaikum..

Semalam mgkn adlh detik yg mnggembirakn hti aku..semalam 20.10.2010 , Rabu, mgkn secare kbetulan, hri tu jga adalah annivessary bulanan kmi yg ke 1thn 11 bulan..Walaupun bkn lah berita gembira yg dtg dr aku .. tp aku sgt2 rse brsyukur..rase syukur yg xtrhingga hgga saat nie pun trase lg khabar tu trgiang2 kat tlinga...

Alhamdulillah, skali lg aku pnjt kesyukuran padamu YA ALLAH.. Alhamdulillah.. berkat usaha + semangat + ketekunan + sikap tidak mudah putus asanya, akhirnya Dia berjaya juga ditawarkn kerja di sebuah company d Cyberjaya.. Saat aku mndgr berita gembira dr nya wlupun ianya disampikn dgn nada yg cool n brsahaja, aku yg trkedu dan trkesima..

Tanpa aku sdar, manik2 jernih mula jatuh setitik demi setitik membasahi lantai bilikku.. pertama kali dalam sepanjang 24 thun aku hidup, aku mnangis mndgr kjayaan org lain..belum prnah lgi aku rse gmbira, trharu dan sebak mcmnie.. selalunye aku ngis bile sdey jer..sjuk 1 badan aku.. naik bulu roma ku.. aku yg lbih excited dr org yg dpt krja.. walaupun xde pun sumbangan aku pd dia..tp aku brsyukur dgn brita tu.. xkisahla aku org yg ke brpa yg dpt tau.. (of coz la mak dia yg tau dulu kn..)..

Walaupun dia masih bz lg dgn urusan dia, xsempat lg aku brtyer dgn pnjg lebar..sabar hgga lewat mlm tggu giliran utk aku plak yg interview dia..lbih mngharukan dan sgt trase dri dhargai (cehhh! mcm ayt iklan plak) bila akulah org yg pertama rpenyer yg dberitahu ttg gudnews tu..Alhamdulillah..

Yg klakarnyer, time aku kol ummi aku btau news ni, tetiba je aku jd sebak.. sore pun len2 da.. nk cover sketnyer payah..iyela.. aku kn cengeng gembeng..huhuhuhu..bnda kck pun nk touching..iyela sape la yg x touching kalo org yg kter sayang dpt ape yg dia impikan.. umi ckp tu rezeki pengantin..hmmm (dlm hati ~ awal lgi kot).. Pas mgrb, aku solat sunat syukur 2 rakaat.. n xbenti2 mulut aku zikir Alhamdulillah..smpi lwat mlm mate aku msh lg basah..

Malam ktorg sembang smpi 1 jam 30mnit..e2lah mase yg plg lme aku rse penah kna rekod bckp dgn dia dlm tpon selama 1thn 11bln..huhuhu..(touching g)..hmm.. Papepon.. aku rse prasaan yg aku rse skg sgt xtrnilai n aku nk sve kn dlm hati.. Aku Sayang Dia..aku hepi tgk die hepi..walaupun aku tau aku xmnyumbang pape pon dlm kjayaan die..



P/s: Mase aku tulis balik story ni pun bulu mate aku da berenang-renang dlm klopak mate...huhuhu T_T

3 comments:

  1. ceh...aku ingat si jenal ni da memasuk meminang...
    papepun..tahniah jenal...hehehe...

    makan kat amin thai ea dpt gaji nnt..blanja aku ni haaaa....(tapi pas ko blanja awek ko laaa)...heheh

    ReplyDelete
  2. erkkk...ade 2 bnda aku nk ckp:
    1)bie! mne b tau blog ayg nie?? trkedu n trkesima jap..

    2)hye t~ lmbt g kot jenal nk msok minang.. b4 dpt gji pon dia da kna blanjer aku..hehehe

    ReplyDelete